Als het om zuiverheid draait

CNC draaien

CNC draaien en frezen zijn veelvoorkomende verspaningstechnieken. Het wezenlijke verschil tussen deze twee technieken is dat in een draaimachine het werkstuk draait en het gereedschap stil staat. Bij frezen is dat net andersom; daar draait het gereedschap.

Draaien is in bepaalde situaties effectiever dan frezen. Dat heeft meestal te maken met de vorm van het product (vaak ronde werkstukken) of met de bewerkingshandelingen. Met onze draaimachines verwerken we verschillende materialen; staal, rvs, aluminium en kunststof.

CAD
CAM

Ervaren draaiers

Cnc draaien lijkt dan misschien simpeler dan cnc frezen maar dat is niet waar. Draaien vraagt om draaiers met veel praktijkervaring. Materiaalkennis en gereedschapskeuze zijn bepalend voor de kwaliteit van het eindresultaat. Een ervaren draaier weet bijvoorbeeld exact wat de invloed van snelheid en snedediepte is. De draaimachine is dan wel computergestuurd, maar de keuzes van de operator bepalen uiteindelijk het resultaat. De draaiers in het team van Van der Vegt zijn stuk voor stuk vakmensen; goed opgeleid en geselecteerd op ervaring en kennis.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Onbemand draaien

De gerobotiseerde aan- en afvoer van de werkstukken zorgt ervoor dat de draaimachines dag en nacht doorwerken. Bij sommige series is het economischer om de voorbewerkingen op een draaimachine te doen, voor ze verder bewerkt worden op bijvoorbeeld een 5-asser. Met een gerobotiseerde draaimachine kan dat 24/7 ingepland worden. Dat scheelt tijd en uiteindelijk ook geld. Voor ons is het belangrijk dat we snel, goed en tegen concurrerende prijzen kunnen leveren.

Meer weten of een offerte aanvragen?

CAM

Voorkeur voor draaien boven frezen

In bepaalde gevallen is draaien effectiever dan frezen, zoals bij:

het bewerken/afronden van lange, cilindrische voorwerpen
het maken van kegels, inkepingen en schroefdraad

Draaien is voor dit soort bewerkingen efficiënter, met dezelfde zuiverheid.

Onze andere expertises:

CAD/CAM

CNC Frezen

Machinepark

Scroll naar boven