Digitale precisie

CAD/CAM

CAD/CAM software is in de CNC metaalverspaning - maar zeker bij de productie van kleine series en enkelstuks - onvermijdelijk. Wij hebben geïnvesteerd in goede CAD/CAM software om snel en kostenefficiënt te produceren.

CAD

Met onze CAD software (Computer Aided Design) ontwerpen we producten/ onderdelen in 3D. Sommige opdrachtgevers doen dit zelf of laten dit doen. Wordt een ontwerp aangeleverd dan lopen we dat uiteraard nog na. Niet omdat we het niet vertrouwen, maar omdat we ook in deze fase mee willen denken over de meest optimale oplossing. Soms blijkt een frisse blik heel verhelderend.
De CAD-bestandsformaten die wij kunnen verwerken zijn: DWG, DXF, STEP en SLDPRT.

CAD
CAM

CAM

CAM (Computer Aided Manufacturing) is het produceren van een object op basis van een CAD-bestand. De software helpt ons om de verspaning in de meest efficiënte volgorde te doen. De software simuleert de bewerkingen. Gezien de complexiteit van onze opdrachten is dat geen overbodige luxe. De simulatie helpt de operator om het proces te beoordelen en te verbeteren.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Ervaren operators

Hoe slimmer de CAD/CAM software, hoe efficiënter het productieproces. Maar de intelligentie en het inzicht van operator bepalen uiteindelijk het eindresultaat. Onze operators zijn ervaren en kritisch. Dankzij deze vakmensen zijn we sterk geworden in die kleine producties, die om veel inzicht en denkwerk vragen.

Meer weten of een offerte aanvragen?

CAM

De voordelen van CAD/CAM software:

een aanzienlijke reductie van de voorbereidingstijd;
minder fouten in de programmering van de productie;
een betere kwaliteitsbeheersing;
eventuele (toekomstige) aanpassingen zijn relatief eenvoudig door te voeren.

Voor onze klanten betekent dit: sneller, beter en meer flexibiliteit.

Onze andere expertises:

CNC Draaien

CNC Frezen

Machinepark

Scroll naar boven